Executive Career Switch

Een dilemma dat ik regelmatig zie bij senior executives. De zoveelste reorganisatie, de baan hield op en er werd een dikke streep getrokken. Velen zijn actief gebleven in tijdelijke opdrachten en opeens staan ze weer op de stoep. Nieuw management en jouw kennis en ervaring zijn nodig. Logisch want je bent een ‘merk’ met kwaliteiten. Wat te doen?

Beschouw het als een verzoek van een nieuwe werkgever. Start met de ‘emotionele due diligence’. De gedachte om weer elke dag daar rond te lopen, wie wil je wel zien, wie niet? Welke ruimte kan je voor jezelf creëren om ongehinderd te kunnen werken? Aan de inhoudelijke kant weet je natuurlijk precies waarnaar te kijken. Sterker nog, je hebt afstand kunnen nemen en kijkt nu veel scherper dan 18 maanden geleden. Maak de optelsom en bij een positief resultaat gewoon er weer instappen. De markt is zo grillig (geweest) dat er ook grote fouten zijn gemaakt de afgelopen jaren. En dat zal nog wel even zo blijven. Wakker blijven dus en op de voor jou belangrijke punten een paar palen slaan. Omdat je het waard bent.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.