Executive Career Switch

Een van de essenties is van Merk zijn is dat je er voor zorgt dat de juiste mensen op je afkomen. Dat gaat verder dan alleen vindbaar en zichtbaar zijn. Je kunt ook jouw Merk extra lading geven. Een aspect waar veel executives kansen laten liggen. LinkedIn biedt uitstekende mogelijkheden om je in bepaalde groepen in de kijker te spelen. Het is een ragfijn spel waarin je precies genoeg relevante dingen moet doen die opvallen bij jouw doelgroep. Hoe doe je dat?

  1. Kijk goed naar jouw aanbod en de reacties die dat heeft opgeroepen tijdens het netwerken. Waar zit jouw doelgroep?
  2. Zoek Linkedin groepen op die passen bij het aanbod en die jouw doelgroep ook bezoekt. Goede Linkedin groepen zijn groepen die actief zijn. Er worden post geplaatst en er wordt op gereageerd. Ze hebben ook een sectie met vacatures. Dit laatste betekent dat recruiters ook in deze groep kijken.
  3. Schrijf korte posts of zet artikelen e.d. van anderen door. Zorg ervoor dat je het altijd zelf van commentaar voorziet. Immers ik wil iets over jou te weten komen, niet of je goed kan surfen en snel spul van anderen kan doorzetten. Zorg dat het uitnodig en aantrekkelijk is om te lezen. Je wilt interactie bewerkstelligen.
  4. Als er gereageerd wordt: altijd antwoorden.
  5. Wil je zelf geen posts plaatsen dan kan je ook reageren op discussies. Zorg ervoor dat alles wat je schrijft ‘klopt’ met de beleving van jouw merk die je voor ogen hebt. Wees uitnodigend, bevorder de interactie en probeer niet altijd te winnen. Jouw doel is om zichtbaar te worden en een uitgebalanceerde indruk te maken. Daarnaast is het de eerste stap om je netwerk weer verder uit te breiden met nieuwe mensen.
  6. Systematiseer. Dat wil zeggen neem vaste tijden in de week waarop je actief bent. Niet te vaak (2 maal per week is meer dan genoeg) en beperk het in de tijd. Zet de eierwekker.
  7. Het duurt even voordat je iets gaat merken dus stop niet te snel. Wanneer je na een paar weken merkt dat er niets in een groep gebeurt, laat iemand dan eens goed kijken naar jouw posts, reacties. Klopt het? Of is die groep niet geschikt? In dat laatste geval is het tijd om de groep te verlaten en andere groepen te zoeken die voor jou effectiever zijn.

Succes!