Executive Career Switch

Is LinkedIn voor jou aan het werk? Deel 1.
Hoe kan je meer uit LinkedIn halen dan je nu doet? Veel executives hebben er een hekel aan. Moet je daar dan zoveel aandacht aan besteden? Ja, LinkedIn is het kanaal is om jouw Merk zichtbaar in de markt te zetten. Hoe doe je het?

  1. Eerst goed weten wat je unieke aanbod is en welke doelgroep daar ongeveer bij hoort. Wat kwam er uit de netwerk gesprekken? Lees de vorige blog er op na hoe je dat kan doen. Maak jouw segment niet te smal, maar zorg wel dat je keuzes maakt.
  2. De volgende stap is zorgen dat alle info klopt en er zonder fouten.
  3. Kijk ook goed naar je foto. Welke uitdrukking heb je? Welke van de vier basis emoties krijgen we te zien: Boos, Bang, Blij, Bedroefd? Laat een ander beoordelen wat de uitstraling is.
  4. Wat staat er in de summary? Hoe heb je het aanbod geformuleerd? Gebruik de taal van jouw doelgroep, houd het kort en vertel wat jij oplost. Is jouw boodschap uitnodigend?
  5. En dan wat laat je zien jouw performance? Veel executives besteden daar weinig aandacht aan. Veelal omdat ze er niet zo van houden om zichzelf op de borst te slaan. Begrijpelijk. Maar er is een verschil tussen vertellen wat je hebt bereikt en je zelf de hemel in prijzen. Kort zakelijk de resultaten laten zien die direct gekoppeld zijn aan wat in jouw aanbod staat is de truc. Het lijkt overbodig: ‘ze’ weten toch wat ik heb gedaan? Helaas, zo werkt het niet meer. Je zult reclame voor jezelf moeten maken.
  6. Probeer ook zoveel mogelijk aanbevelingen te krijgen. Bij voorkeur uit de laatste tien jaar van je werkend leven. Dat is waar naar gekeken wordt. Ze bevestigen dat wat jij als merk uitstraalt klopt. Linkedin recommandaties zijn belangrijk en betrouwbaar omdat je ze niet zelf kunt schrijven. De lezer weet zeker dat ze echt zijn. Het verkrijgen ervan is een proces van geven en nemen. Je ontvangt als jezelf ook wat geeft. Netwerken is een actief proces waarbij je zelf regie voert en afhankelijk bent van anderen. Zorg dat je de ander voedt.
  7. Let er bij je settings en contact informatie op dat iedereen contact met je kan opnemen. En zet ook in je summary jouw emailadres. Dan kan iedereen je makkelijk vinden. Last not least voor deel 1: ‘klopt’ het traditionele cv dat je verstuurd 100% met je Linkedin profiel?

Aan de slag!