Waar draait het om? 
Wat is er voor nodig om een weer een nieuwe job te krijgen? Een positie die echt voldoening geeft? Ik heb daar met de executives over gesproken met wie ik in de afgelopen jaren heb gewerkt. We kwamen uit op 4 essentiële zaken:

  1. Probleem of kans?

Zie jij jouw situatie als een probleem of als een grote serieuze uitdaging? Wanneer je het als een mogelijkheid ziet om verder te groeien ben je in een betere positie dan wanneer je alleen de donkere kant kunt zien. Om de mogelijkheden te kunnen zien hebben de meeste executives een zetje in de rug nodig. Het gaat dan over hoe jij naar de wereld én naar je zelf kijkt. Waarom zou je daar vast in blijven zitten?

  1.  Zelfvertrouwen houden!

Geen baan hebben is een ongemakkelijke periode vol van verborgen stress. Veel van wat houvast gaf, is er niet meer, je bent niet langer ‘in control’ en je moet je voegen naar anderen. Dat vraagt veerkracht en vertrouwen. Het vraagt werken aan jezelf waar je sterker van wordt. Doe dat niet alleen en zoek support. Klik hier als jij elke twee weken Tips & Trucs wilt ontvangen.

  1. Durf

Het gaat ook om de durf jezelf te ‘verkopen’. En dat is niets anders dan het lef hebben om jezelf te zijn en dat neer te zetten. Ook als het wat langer duurt en de twijfel toeslaat.  Blijf jezelf op een waarachtige en impactvolle wijze in de markt zetten. Enne, kleur eens buiten de lijntjes?! Dit is je kans! Je zult verbaasd staan over het resultaat.  Opvallend is dat 3 van de 4 directeuren via ogenschijnlijk nutteloze contacten en netwerkgesprekken op de plaats van bestemming is gekomen. Verlaat de platgetreden paden waar iedereen al loopt.

  1. Arbeidsmarkt bewerken

Last not least een hele serie praktische zaken een vaardigheden die je op orde moet hebben om lekker los te kunnen. De juiste doelgroep, de juiste mensen, impactvolle communicatie, subtiele beïnvloeding van het proces. Social Media. Executive Searchers beïnvloeden. Regie houden en zichtbaar blijven.Veel directeuren hebben baat bij methodiek en structuur om vaste grond onder de voeten te houden in dit voor hen veelal onbekende metier. Weleens een Merkscan gedaan? om te zien hoe je meer impact kunt hebben op de arbeidsmarkt?

Naar mijn idee is een van de belangrijkste componenten de factor lef. Kleur maar eens buiten de lijntjes en ga ervoor. Mensen die dat doen laten immers de passie zien, de twinkeling in de ogen waar werkgevers op zitten te wachten. Wat let je? Eens over doorpraten wat jouw mogelijkheden zijn? Het draait om jou!