Rouwen en Loslaten. Wanneer begin je? Een vraag die veel directeuren bezig houdt. Eerst een maand met vakantie en dan aan de slag? Of direct losgaan met netwerken?

Ik zie executives allebei doen en meestal doet het niks voor ze. Een maand weg wordt vaak een vlucht, een ontkenning van wat er aan de hand is. Niet accepteren dat er een nieuwe werkelijkheid is waar je mee moet dealen. Ruim het op anders ben je in alles wat je gaat doen maar voor 50% effectief.

Direct aan de slag werkt ook vaak niet. De woede, verbetenheid spat eraf. ‘Ik ben wel goed! ‘Ik doe er wel toe! ‘Ze zien het verkeerd! ‘Ik kon niet anders! Jouw lichaamstaal spreekt je al op een kilometer afstand boekdelen. Ik kom directeuren tegen die na 18 maanden nog steeds praten over het onrecht dat ze is aangedaan. Het helpt ze geen steek verder. Ze verpesten hun imago in het netwerk. Laat staan bij de belangrijke executive searchers. Wie wil er nu een slachtoffer in zijn team hebben?

Wat dan wel? Een paar tips die direct effect hebben.

1. Rouwen, woede, frustratie horen erbij. Zoek hulp bij professionals die hebben ervaren waar jij doorheen gaat. Zij trekken je eruit.

2. Rust uit en doe eens iets in die periode wat je nog nooit hebt gedaan. Kom uit die vertrouwde tredmolen bereid jezelf voor op nieuwe ervaringen.

3. Maak een plan om marktonderzoek te doen.  Waarom werken mensen met jou? Ga eens op onderzoek uit in sectoren waar je helemaal niets van weet en die je woest aantrekkelijk lijken. Dit is je kans om eens flink buiten de lijntjes te kleuren.

4. Organiseer feedback van objectieve buitenstaanders, wat leer je over je zelf? Professionals die je helpen de waarheid te ontdekken. Relaties die je zo goed kennen dat ze eerlijk en objectief zijn. Om je verder te helpen.

Ben je door de rouw heen dan kan je loslaten. Het moment is aangebroken waarop je letterlijk een nieuwe wereld in kan lopen en van alles kunt ontdekken en onderzoeken. Zonder stress en moeten. Met alle antennes uitgeschoven om te ervaren hoe jij toegevoegde waarde in die nieuwe wereld kunt hebben.

Waar wacht je nog op? Maak kansen voor jezelf. Kom eens praten en de mogelijkheden verkennen. Klik hier. 

Maarten Putz