Executive Career Switch

Scoren in een gesprek? Zit er genoeg power en overtuigingskracht in? Hoe zorg je ervoor dat je precies de goede dingen zeg? Voordat je het weet slaat onbewust de paniek toe en ‘maal’ jij jezelf helemaal vast. Veel executives hebben hier last van. Zeker als je al een maand of 8 bezig bent en het lukt steeds net niet. En je weet dat je authentiek, met een natuurlijke rust in al die gesprekken moet zitten om krachtig over te komen. Wat ik ook merk is dat executives nog weleens afwachtend beginnen te worden. Variërend van ‘laat de ander maar eerst komen’, ‘play it by ear’ tot ‘ik zie het wel’ en ‘ik kan niet meer doen dan mijn best’. Is dat zo?
Voorspellen hoe een gesprek kan lopen lukt je maar beperkt. Maar voorbereiding is de helft van het succes. Kies dan de volgende route:

  1. Oriënteer je op de ander en bedenk wat voor hem haar belangrijk is? Gebruik de drie kern vragen van recruitment als bruggetje.  Een executive searcher kijkt altijd naar drie dingen:
    1. Kan zij het?
    2. Blijft hij?
    3. Kan ik met haar door de deur?
  2. Wat zijn mijn doelstellingen voor het gesprek?
  3. Welke gedrag wil ik dat ‘ze’ van mij zien?
  4. Wat moeten ze van mij onthouden?

Wanneer je steeds dit rastertje afloopt ben je altijd goed voorbereid, alert, sturend en tegelijkertijd op de ander georiënteerd. Het werkt!

Ook een keer oefenen? Bestel een gratis merkscan. Je krijgt gegarandeerd drie inzichten waar je direct mee verder kan. Klik hier en ik maak een afspraak met je.