Dat kan zodra je een netwerkstrategie voor jezelf uitstippelt. Ik schreef daar al eerder over. Ga niet wachten tot je gebeld wordt, maar kom in actie. Elke Executive is een Merk dat zich van de rest kan onderscheiden. Je doet er toe! En dat Merk heeft een aantrekkingskracht op die doelgroep mits je communiceert wat jouw doelgroep relevant vindt. En dan ga je merken dat die doelgroep veel makkelijker te benaderen is. En ook aan jou gaat denken. Hoe doe je dat?

Waar ligt jouw doelgroep wakker van?
Wat is top of mind en hoe sluit jouw aanbod daarbij aan? De netwerkgesprekken in het begin van een Executive Career Switch traject zijn het moment om daar onderzoek naar te doen. Formuleer jouw aanbod in oplossingen die de doelgroep aanpreekt. Wanneer iemand met jou aan de gang gaat, wat los jij dan op?  Het is marketing: laat de oplossing landen bij de doelgroep die naar naar precies die oplossing zoekt.

Ondersteunen alle externe uitingen jouw Merk?
Alles wat je doet, schrijft, zegt, publiceert moet jouw aanbod en merk consistent lading geven. Het LinkedIn  profiel is jouw etalage. Binnen 6 seconden besluit de executive researcher over doorlezen of niet. Zorg dat de uitstraling klopt met het beeld dat je wilt neerzetten. Wat doe je verder op social media? Klopt het met merkbeeld? Researchers op de grote bureaus kijken minimaal 10 Googlepagina’s terug. Veel executives slepen de nodige persuitingen met zich mee die niet bijdragen aan het weer snel vinden van een job. Zorg dat je een tactiek ontwikkelt om dit om te buigen. Boek eens een gratis merkscan en krijg advies! 

Ben jij actief zichtbaar?
Word actief rond jouw aanbod. In jouw aanbod zitten altijd een paar thema’s die geschikt zijn om te gaan netwerken. Begin eens online. Word actief in een LinkedIn groep met een voor jouw aanbod en doelgroep relevant thema door te reageren op relevante posts van anderen. Je kunt ook zelf een post schrijven of relevante artikelen/blogs rond jouw onderwerp delen. Zorg er wel voor dat er altijd iets van jezelf inzit. Een reactie, commentaar dat laat zien dat je het gelezen hebt en een mening hebt. Het dom doorduwen van grappige puzzeltjes is alleen voor quizmasters relevant.

Uitnodigend en geïnteresseerd
Zorg dat je uitnodigend en geïnteresseerd be. Je doel is dat de ander denkt: ik zou hem of haar weleens willen ontmoeten. Je zult je erover verbazen hoe makkelijk het gaat om uitgenodigd te worden als je op inhoud contact legt
Bedenk van tevoren hoe je netwerkgesprekken inzet. Niet leuren om een job, of obligate prietpraat.  Het is positieve, oprechte geïnteresseerdheid  in de ander met als doel om op gelijkwaardig niveau kennis en ervaring uit te wisselen.

Onthouden, gevoel, deskundig
Hij/zij moet je onthouden, een goed gevoel overhouden en ervaren hebben dat je echt weet waar je over spreekt.  Aan jou de taak om daarna op gezette tijden contact te houden. Betekenisvol voor de ander! Creëer je eigen sneeuwbal en laat hem rustig de kant op rollen waar je hem hebben wil.  Zo creëer je mogelijkheden. Veel beter dan wachten tot je gebeld wordt. Waar wacht je nog op?