executivecareerswitch.com

Carrière maken wat is dat nu eigenlijk? En wat levert een carrière eigenlijk op? Veel executives lopen met die vraag rond en komen er alleen niet goed uit. Als we aan het werk gaan, komen we vroeger of later altijd op de vraag door welk ‘venster’ iemand naar werk kijkt. Wat is werk eigenlijkvoor hem of haar? Is werk een middel om onafhankelijk te worden? Of om te bewijzen dat je belangrijk bent?

Of is werk iets dat potentieel gevaarlijk is: kan ik het wel? Laat ik dus maar blijven zitten want hier heb ik het onder controle. Jouw impliciete opvattingen kleuren jouw waarneming en geven er betekenis aan. En die betekenis is dan jouw waarheid over werk.

Door andere vensters kijken
Executive Career Switch wordt ingegeven doordat je na verloop van tijd door andere vensters gaat kijken. Vaak gaat daar een grote schok aan vooraf. Gezondheidsproblemen, ontslag, overlijden van een dierbare. Er begint iets te knagen dat zich niet langer laat wegschuiven. ‘Ik wil dit niet meer, ik wil het anders’. Weg van de stress. Wat eerst goed was in jouw carrière is nu niet langer goed genoeg. Maar wat is het alternatief? Hoe kom bereik ik dat? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet in dezelfde patronen schiet?

Welk script heb jij geschreven?
Ik werk met veel executives aan deze carrièrevragen. Werk, privé, toekomst, verleden, ze beïnvloeden elkaar. Zodra je de patronen in je carrière transparant maakt, ga je stappen zetten.

Welke impliciete keuzes maak je steeds? Welk script heb ik in de loop der jaren geschreven? Voor veel executives wordt  carrière een ‘self fulfilling prophecy’.  “Ik zit in mijn eigen script gevangen, carrière maken was het steeds op zoek gaan naar een herbevestiging van mijn script’ zei een executive mij ooit eens.

Tweede leven
Confucius wist het al: Een mens heeft twee levens, het tweede begint zodra hij weet dat hij er maar één heeft.

Waarom begint jouw tweede leven niet vandaag? Hoe zitten jouw werkpatronen in elkaar, welke ‘verslavingen’ heb jij steeds opgezocht?

Tegen het licht houden

Houd jezelf eens tegen het licht. Je bent welkom. Klik hier om een vrijblijvende afspraak te maken.

Maarten Putz

Ik publiceer regelmatig rond het thema executive career switch. Deze tips en tools als eerste in je emailbox ontvangen? Klik hier. Ik geef je gegevens aan niemand anders en je kunt jezelf steeds uitschrijven.