Executive career switch

Executive Career Switch: alle arbeidsmarktcijfers staan goed als we het CBS moeten geloven. De werkloosheid daalt en is alleen voor jongeren tot de 25 nog rond de 10% voor 45+ nog rond de 5% en de groep 25-45 rond de 4%. Gaan we weer naar de tijd toe dat je rustig je baan op kon zeggen en na een sabbatical van een half jaar jouw executive searcher kon bellen met de mededeling dat je weer beschikbaar was?

Ik denk het niet. Het is ontegenzeggelijk zo dat het wat makkelijker wordt. Er beweegt meer, dus zijn er ook meer vacatures. Tegelijkertijd is de concurrentie groot. Er valt in het segment 45+ echt wat te kiezen en dat wordt ook gedaan. Tevens val mij op dat procedures op topniveau heel grillig verlopen. Het is echt onvoorspelbaar hoe lang jouw zoektocht gaat duren.

Ik ben het zat

Ik werk met veel directeuren die het om het maar eens kernachtig uit te drukken zat zijn. De jaren van sleuren en trekken, overleven en bukken hebben hun sporen na gelaten. Er is toch meer dan dit?

Dat is er ook. In mijn vorige blog schreef ik dat je twee levens hebt. En dat het tweede leven begint zodra je je realiseert dat je er maar één hebt. Wanneer je die bewustwording werkelijk kunt toelaten heb je de belangrijkste kiem gepland om stappen te gaan zetten.

Bewustwording

Hoe doe je dat eigenlijk zo’n careerswitch? Het draait allemaal om bewustwording. Zelfs als je geen enkele behoefte hebt om iets totaal anders te gaan doen draait het erom dat je een paar knoppen omzet. Wat heeft je nu voortgedreven en wat houd je vast? Met name die belemmerende gedachtes zorgen ervoor dat je niet van je plaats komt. Dat je alles wat langskomt als ongeschikt beschouwd. En ook dat je niet zuiver kunt kijken naar wat je op dit moment hebt. En hoe je dat wat anders kan invullen zodat het opeens veel leuker is geworden.

Waat ben je aan het leren?

In mijn filosofie ‘trakteert’ het leven je voortdurend op situaties waarin je wat kan leren. Dus ook het vastzitten in werk is er zo eentje. Je wordt uitgedaagd om een ‘herbesluit’ te nemen t.a.v. opvattingen die jij hebt. Zodat je geen last meer hebt van dat stemmetje ‘het moet perfect zijn’ waardoor je maar door blijft gaan terwijl het al goed genoeg is. En überhaupt niet kijkt naar banen waarin je minder verdiend dan nu.

Herbesluiten

Herbesluiten gaat over een diep niveau van bewustwording en de durf om anders te gaan kijken naar dezelfde situatie. En daar de actie aan te verbinden die je verder brengt. Eens ervaren hoe dat gaat?

Executive Career Switch

Career Switch vraagt in de kern alleen maar de wil om je werkend leven anders in te richten. De rest zijn praktische tips, trucs en een grote dosis moed en doorzettingsvermogen. Waar wacht je nog op? Klik hier en ik maak een afspraak met je voor een vrijblijvende verkennende zinvol gesprek.

Maarten Putz 

Ik publiceer regelmatig over het thema executive career switch. Wil je deze als eerste in je e-mailbox ontvangen? Klik hier. Ik geef je mailadres aan niemand anders en je kunt je steeds weer zelf uitschrijven.